vrijdag 27 juni 2014

Goed gevuld speltbrood




Zelf brood bakken maar dan zonder rijstijd en lang kneden. Ideaal toch?
Dit broodje is echt zo klaar, ontzettend lekker en het vult ook nog eens heel erg goed.
Gewoon een keer uitproberen! 
Ik heb hem gevuld met rozijnen, abrikozen en noten maar gebruik vooral wat je zelf lekker vindt. 
En zonder extra vulling kan natuurlijk ook.

De ingrediënten:
500 speltmeel
400 milliliter karnemelk
0,5 theelepel zout
1 eetlepel kaneel en eventueel wat koek&speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels oerzoet (of kokosbloesemsuiker, of honing)
60 gram rozijnen
60 gram abrikozen
100 gram gemengde noten (ongebrand, ongezouten)

De ingrediënten

Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte)
Hak de noten grof en doe alle ingrediënten in een kom.
Meng tot een deeg (niet te lang). Ik doe dit met een handmixer met kneedhaken maar met de hand kan ook.

Vorm het deeg tot een bol en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak het brood gaar in ca. 35 minuten (bij mij duurde het langer, baktijd kan verschillen per oven).
Het brood is gaar als het hol klinkt als je er op tikt.

En klaar! Zo makkelijk is het.

- Ik heb het brood ook gemaakt met magere kwark i.p.v. karnemelk. Je moet dan ook wat water toevoegen en het brood wordt minder luchtig.
- Eet het brood als het nog een beetje warm is met een plakje oude kaas. Echt heerlijk!
- I.p.v. 1 brood kun je uiteraard ook meerdere kleine broodjes maken.
- Bron: www.smakelijck.nl

Zo gaat het brood de oven in

En zo komt hij er weer uit


Een klein speltbroodje met een salade




Geen opmerkingen:

Een reactie posten