zondag 27 juli 2014

Spitskoolsalade met sinaasappel, rozijnen en walnoten


Deze salade is fris en een beetje zoet.
Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij de BBQ. 

Ingrediënten:
1 kleine spitskool
3 kleine of 2 grote sinaasappelen 
Een flinke hand rozijnen
Een flinke hand walnoten
2 eetlepels magere kwark
1 eetlepel mayonaise
Ca. 1 eetlepel citroensap
Ca. 1 eetlepel honing
Peper en zout

Wel de rozijnen.
Snijd de spitskool heel fijn.
Maak een dressing van de kwark, de mayonaise, het citroensap, de honing en maak op smaak met peper en zout.

Meng deze dressing heel grondig door de kool, masseer de kool als het ware met je handen zodat deze wat zachter wordt.

Snijd met een scherp mes de schil en het vlies van de sinaasappel.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen.
Op dit filmpje kun je zien hoe het moet:

Hak de walnoten grof.
Meng de sinaasappelpartjes, de rozijnen en de walnoten door de kool en klaar ben  je!

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten